FInancieel onafhankelijk

Geld lenen dat kost je meer geld. Maar waarom is dat zo?

Geld lenen dat kost je meer geld. Maar waarom is dat zo?

Geld lenen op het moment dat je niet zo veel te besteden hebt, maar is dat wel zo verstandig? Geld lenen gebeurt tegenwoordig steeds vaker, maar vaak beseffen we ons niet wat de consequenties zijn van geld lenen. Niet alleen geld lenen, maar ook het kopen op afbetaling speelt een grote rol bij veel mensen. Heb jij wel eens dat je niet helemaal rond komt en er een financiële tegenslag op de loer ligt? Vraag jezelf dan goed af of je hier echt voor moet lenen, want geld lenen kost je meer geld dan je denkt.

Waarom begin je een lening

Er zijn verschillende redenen te bedenken, waarom je een lening aan zult gaan. Een lening aanvragen of kopen op afbetaling is misschien niet zo verstandig als je krap bij kas zit. Ook sluit men soms een lening als je voor een flinke operatie moet betalen die niet vergoed blijkt te worden, maar dit heeft te maken met je gezondheid en die is erg belangrijk. Toch is het belangrijk goed na te denken over de gevolgen die dit zou kunnen hebben. Weet jij hoe hoog de rentes zijn op een lening of het kopen op afbetaling?

De slogan, geld lenen kost geld

Steeds vaker zie je het voorbij komen, geld lenen kost geld. Waarom zien we dit steeds meer en waarom kost lenen je nu eigenlijk geld? De aanbieders willen klanten duidelijk maken dat je te maken kunt krijgen met bepaalde risico’s. Dat is natuurlijk niet zonder reden, want als je begint met lenen dan komt er een bepaald percentage rente overheen. Stel je start een lening van 1000 euro dan betaal je, waarschijnlijk 1200 euro terug. Dit hangt natuurlijk af van de looptijd en de hoogte van de lening en eventuele overige kosten. Let dus goed op, voor je geld gaat lenen.

Wel of geen lening afsluiten?

Het is natuurlijk niet te zeggen in welke situatie jij zit, maar zit je er financieel er niet goed bij dan is het lenen van geld niet zo verstandig. Overweeg altijd of je het gewenste bedrag niet bij elkaar kunt sparen, omdat je zo geen lening hoeft af te sluiten en daardoor ook geen rente hoeft te betalen. Er komt bij een lening altijd een afgesproken maandbedrag kijken. Bij het afsluiten van een lening dien je wel de afgesproken regels na te leven, anders kunnen de financiële problemen nog groter worden.

meer te weten komen

omgaan met geld